Москва / - WIKIPEDIA
23/01/2022 u 08:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија позвала британски Форин офис: Престаните са провокацијама

Велика Британија синоћ је оптужила Кремљ да жели да постави проруског шефа државе у Украјини и тврди да су руски обавјештајци контактирали са бројним бившим украјинским политичарима у оквиру планова за инвазију

Реагујући на недавну изјаву британских дипломата о наводним плановима Русије у вези са Украјином, званична Москва позвала је британско министарство спољних послова да престане да се бави провокацијама.

- Дезинформације које шири британски Форин офис су још један доказ да земље чланице НАТО које предводе Англосаксонци стоје иза ескалације тензија око Украјине. Позивамо Велику Британију да прекине провокативне активности, да престане да шири бесмислице и фокусира се на проучавање историје татарско-монголских односа, поручио је представник министарства спољних послова Русије, преноси ТАСС.

Велика Британија синоћ је оптужила Кремљ да жели да постави проруског шефа државе у Украјини и тврди да су руски обавјештајци контактирали са бројним бившим украјинским политичарима у оквиру планова за инвазију.

У ранијем извјештају Ројтерса се наводи да је британско министарство спољних послова саопштило да има информације да руска влада разматра опцију да бившег украјинског посланика Јевхена Мурајева активира као потенцијалног кандидата за првог човјека проруског руководства у Кијеву.

Нешто касније је агенција РИА Новости, позивајући се на дипломатске изворе, пренијела је да је Русија прихватила предлог британске министарке Лиз Трас да посјети Москву и разговара са руским колегом Сергејем Лавровом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:38