/ - FOTO: UNSPLASH
23/03/2022 u 21:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија: Предат списак америчких дипломата који ће бити протјерани

САД су почетком марта, у јеку кризе са Русијом око Украјине протјерале 12 чланова руске дипломатске мисије при УН, оптужујући их за шпијунажу

Русија је одлучила да протјера америчке дипломате као одмазду зато што је Вашингтон протјерао 12 чланова руске дипломатске мисије при УН почетком марта, саопштило је данас руско министарство спољних послова, јављају агенције преносе медији.

- Нота са списком америчких дипломата проглашеним непожељним особама предата је данас, 23. марта, званичнику америчке дипломатске мисије који је позван у руско министарство спољних послова - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је одлука донијета због протјеривања дипломата из руске дипломатске мисије при УН у Нјујорку, и додаје да је америчка страна била обавијештена да ће сваки непријатељски чин САД према Русији наићи на „чврст и одговарајући одговор“.

САД су почетком марта, у јеку кризе са Русијом око Украјине протјерале 12 чланова руске дипломатске мисије при УН, оптужујући их за шпијунажу.

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов тада је осудио амерички “непријатељски потез” и рекао да таква дјела изазивају “дубоко разочарање и апсолутно одбијање” Москве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:00