/ -PHOTO BY NIELS BOSMAN ON UNSPLASH
27/05/2022 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија протјерује хрватске дипломате

Руска прорежимска агенција РИА Новости објавила је нешто више детаља о овој одлуци Русије

Руско Министарство вањских послова објавило је данас да ће из земље бити протјерано пет хрватских  дипломата  у Москви, као одговор на протјеривање руских дипломата из Загреба, преноси Index.hr.

Хрватска је 11. априла објавила да је протјерала 18 руских дипломата и шест чланова административно-техничког особља из амбасаде у Загребу. Руска Федерација дан касније изразила је снажан протест хрватским властима и запријетила мјерама одмазде.

Руска прорежимска агенција РИА Новости објавила је нешто више детаља о овој одлуци Русије.

"Загреб је слао војну помоћ неонацистичком режиму у Кијеву"

Руско Министарство вањских послова је, наводи РИА, данас на разговор позвала хрватског прердставништва те му изразила снажан просвјед због протјеривања руских дипломата те најавила да ће, као одговор на потезе које је раније повукао службени Загреб, петеро запосленика хрватског министарсатва у Москви бити проглашено непожељнима.

"Данас је хрватски велепосланик у Руској Федерацији, Томислав Цар, позван у руско Министарство вањских послова. Због неутемељених покушаја хрватских власти да оптуже Русију за ратне злочине у Украјини и хрватско слање војне помоћи неонацистичком режиму у Кијеву, изражен му је снажан просвјед", наводи се у објави на страницама руског министарства.

"Као одговор на непријатељске потезе које је раније повукао Загреб како би смањио број представника руске дипломатске мисије, Цару је уручена одлука којом се петеро запосленика хрватског велепосланства проглашава непожељнима у Русији", стоји у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:51