Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
10/03/2023 u 09:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija upozorava NATO: Isporuka aviona Kijevu značiće direktno uključivanje u sukob u Ukrajini

Mnogo je naznaka da Zapad ne želi da prihvati realnost, oni žele eskalaciju situacije, hoće da šalju sve više oružja. Sada je donijeta odluka o slanju tenkova što, naravno, neće izmijeniti situaciju na bojnom polju, rekao je Poljanski

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski upozorio je zemlje NATO-a da će isporuka borbenih aviona Ukrajini značiti direktnu umiješanost tih država u sukob u Ukrajini.

„Mnogo je naznaka da Zapad ne želi da prihvati realnost, oni žele eskalaciju situacije, hoće da šalju sve više oružja. Sada je donijeta odluka o slanju tenkova što, naravno, neće izmijeniti situaciju na bojnom polju. Zatim neki govore o mogućnosti isporuke aviona Kijevu. Ne znam u kojoj mjeri je to realno“, rekao je Poljanski u intervjuu novinaru Džeksonu Hinklu.

Kako je dodao, avioni će podrazumijevati „mnogo stvari, a to može predviđati direktno uključivanje zemalja NATO-a po pitanju tehničkog održavanja i aerodroma jer u Ukrajini nema tako mnogo aerodroma koji su pogodni za to“.

„Zamislite da ti avioni polijeću u Poljskoj, ulaze u ukrajinski vazdušni prostor, a zatim se vraćaju u Poljsku na održavanje. Hoće li u tom slučaju Poljska biti umiješana? Mislim – da. To je direktno učešće. Dakle, mnogo pitanja i premalo razmišljanja na Zapadu“, rekao je Poljanski

Po njegovim riječima, ukrajinski režim bi bio veoma zainteresovan za direktno uključivanje NATO-a u sukob „jer je to jedina šansa za režim Volodimira Zelenskog da preživi“.

„Postoji niz političara u SAD, u Evropi koji govore 'treba da pošaljemo vojsku, da treba da ratujemo'. Shvatate li šta znači početak trećeg svjetskog rata jer govorimo o pokušaju da se pobedi nuklearna država“, konstatovao je Poljanski.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:52