Москва, Русија / - фото: Википедија
29/09/2021 u 20:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија запријетила да ће блокирати Јутјуб

Министарство спољних послова Русије саопштило је да укидање програма РТ у Њемачкој представља „медијску агресију без преседана“

Русија је запријетила да ће блокитари Јутјуб, дан након што су са те платформе Гугла уклоњена два канала руске телевизије РТ на њемачком језику, уз образложење да не поштују правила извјештавања о пандемији ковида.

Руски регулатор Роскомнадзор је саопштио да ће блокирати Јутјуб у Русији, уколико канали РТ на њемачком језику не буду враћени, пренио је Политико.

Јутјуб је саопштио да је телевизију РТ, због непоштовања правила извештавања, најприје казнио седмодневном забраном емитовања, а пошто је она покушала да је избјегне тако што је користила канал на коме емитује један свој шоу програм, одлучено је да се укину оба канала.

Главна уредница РТ Маргарита Симоњан забрану емитовања је назвала „медијским ратом који је Њемачка прогласила Русији“ и позвала је руске власти да одговоре реципрочно тако што ће њемачким јавним сервисима, као што су АРД и ЗДФ, забранити да емитују програм у Русији.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да укидање програма РТ у Њемачкој представља „медијску агресију без преседана“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:27