Надметање Русије и САД / - интернет
08/03/2022 u 22:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руска амбасада у САД: Москва има гдје да преусмјери енергенте и поред забрана

Руска амбасада је поред тога додала да ће се Америка због одлуке о забрани увоза суочити са растом цијена бензина, струје и гријања

Руски енергенти су високог квалитета и конкурентни су, и Москва има гдје да их преусмјери послије америчке забране увоза руских енергената, саопштила је данас руска амбасада у Сједињеним Америчким Државама.

 - Русија има гдје да преусмери своје високо-квалитетне и конкурентне производе. Вријеме је да америчка страна схвати илузорнност својих покушаја да диктира своју вољу и тјера нас да одустанемо од заштите својих националних интереса уз помоћ свог клуба санкција -  навела је руска амбасада, преноси ТАС С.

Како се још објашњава у саопштењу амбасаде на Фејсбуку, притисак усљед санкција Вашингтона на Москву је већ одавно прешао све границе политичког и економског смисла, а посљедњих неколико недјеља то је више него јасно.

 - Одбијање наших ресурса проузроковаће знатне флуктуације и на свјетским енергетским тржиштима. То ће негативно утицати на интересе компанија и потрошача, прије свега у самим Сједињеним Америчким Државама - наглашава се у саопштењу руског дипломатског представништва.

Руска амбасада је поред тога додала да ће се Америка због одлуке о забрани увоза суочити са растом цијена бензина, струје и гријања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:24