Бијела кућа / - Инстаграм
16/03/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руска амбасада у Вашингтону: Бијела кућа „стиче поене“ на русофобији

Трезвени људи схватају да је имиџ спољног непријатеља у лицу наше земље потребан владајућим круговима да оправдају сопствене неуспјехе у рјешавању домаћих проблема, наводи се у саопштењу амбасаде

Руска амбасада у Вашингтону саопштила је у Телеграм каналу да је Москва поуздан снабдјевач енергентима, а кампања окривљавања земље за раст америчких цијена бензина представља покушај да се заради на русофобији политички поени.

Амбасада је прокоментарисала на вијести Фокс бизнис ТВ да је Бијела кућа повезала блогере са кампањом „да би за кризу са горивом у САД свале кривицу на руско руководство“.

"Ова вијест потврђује жељу Вашингтона да кроз русофобију заради политичке поене. Трезвени људи схватају да је имиџ спољног непријатеља у лицу наше земље потребан владајућим круговима да оправдају сопствене неуспјехе у рјешавању домаћих проблема", наводи се у саопштењу амбасаде.

Како истиче дипломатско представништво, разлог за инфлацију и раст цијена била су „необезбијеђена финансијска улагања од трилиона долара у привреду, као и санкциони ратови против непожељних држава”.

„Русија је поуздан снабдјевач енергентима, што је доказало деценијама узајамно корисног партнерства са свим земљама свијета. Нисмо одбили да испоручимо гориво Сједињеним Државама. Администрација је, игноришући потребе обичних грађана, сама престала да купује угљоводонике од нас“, наводи се у поруци.

Политизација економских проблема од стране Вашингтона на крају штети благостању обичних Американаца, додали су званичници амбасаде.

„Као резултат такве политике, билатерални односи Русије и Америке настављају да се погоршавају. То наноси озбиљну штету везама наших народа“, закључиле су дипломате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:41