Kirilov  / - FOTO: TASS
30/01/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruski general tvrdi da je Amerika umiješana u nastanak pandemije korone

Sve je unaprijed smišljeno, tvrdi Kirilov

Razvoj pandemije kovida 19 prema scenariju vježbi održanih u Njujorku 2019. godine pokreću pitanja da je ona unaprijed smišljena, kao i da su u nju umiješane SAD, izjavio je načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

Kirilov je naveo i pitanja pokreće i visok stepen pripremljenosti američkih proizvođača mRNA vakcina za pandemiju nove infekcije.

- Visoki stepen pripremljenosti američkih proizvođača mRNA vakcina za pandemiju nove infekcije virusa korona pokreće pitanja. Stiče se utisak da su farmaceutske kompanije unaprijed razvile preparate za vakcine, ali nisu mogle brzo da ih plasiraju na tržište zbog specifičnosti virusa, što se naknadno manifestovalo u niskoj efikasnosti vakcinacije i brojnim neželjenim reakcijama. Razvoj pandemije kovida 19 upravo prema ovom scenariju pokreće pitanja da li je bila namjerna, umiješanosti SAD u ovaj incident, kao i o pravim ciljevima američkih bioloških programa koji imaju za cilj da poboljšaju svojstva opasnih patogena- rekao je Kirilov na konferenciji za medije.

General je podsetio da je 2019. godine, odnosno dva mjeseca prije prvih zvaničnih izvještaja o pojavi nove infekcije virusom korona u Kini, Univerzitet „Džons Hopkins“, uz podršku Fonda Bila i Melinde Gejts, održao vježbe u Nju Jorku pod nazivom „Event 201“.

Prema njegovim riječima, na ovim vježbama su razrađivana dejstva u uslovima epidemije do sada nepoznatog virusa korona.

Bolest se prenijela sa slijepih miševa na ljude preko posrednika – organizma svinje.

Kirilov je naveo da su na ukrajinskim vojnicima nelegalno ispitivani preparati protiv zamora mišića zasnovani na nanotehnologiji.

Radi se o sprovođenju „primarnih kliničkih ispitivanja upotrebe fulerena C60 rastvorljivih u vodi za smanjenje umora skeletnih mišića vojnika“.

Kirilov je dodao da finansiranje koje nameće kolektivni Zapad primorava zemlje postsovjetskog prostora da sakriju pravu prirodu bioloških istraživanja.

- Finansiranje koje nameće kolektivni Zapad primorava države postsovjetskog prostora da sakriju pravu prirodu posla koji se obavlja. Evropska unija aktivno promoviše inicijativu za postavljanje mreže centara ‘naprednog iskustva’ u oblasti RHB zaštite, koja predviđa raspoređivanje bioloških laboratorija koje finansira EU na teritoriji bivšeg SSSR-a - zaključio je Kirilov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:57