/ - PHOTO BY LOGAN WEAVER ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
20/10/2021 u 10:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руски милијардер под лупом две америчке безбедносне службе

Према писању Гласа Америке, агенти ФБИ извршили су јуче претрес вашингтонске резиденције руског олигарха Олега Дерипаске

Истраге против руског бизнисмена Олега Дерипаске последњих неколико година воде двије америчке безбједносне агенције, објавио је Nјuјork Taјms позивајући се на сопствене изворе.

Према писању њујоршког дневника, истраге против Дерипаске воде Федерални истражни биро (ФБИ) и савезно тужилаштво, али се не открива која је природа истражног поступка, преноси ТАС С.

Према писању Гласа Америке, агенти ФБИ извршили су јуче претрес вашингтонске резиденције руског олигарха Олега Дерипаске, а агенција Ројтерс је јавила да је пред кућом у једној од најбогатијих четврти Вашингтона био велики број агената ФБИ који су износили кутије, као и да је на прилазима објекту постављена жута трака – упозорење да је у току извођењу акције.

За сада нема доступних информација где се тренутно налази Олег Дерипаска, али се у извјештају Nјuјork Taјmsa потврђује да је и другим резиденцијалним објектима руског олигарха јуче извршен претрес.

У међувремену, портпаролка Дерипаске, Лариса Бељајева, изјавила је за ТАШ да бизнисмен није власник претресане куће, нагласивши да је акција америчких служби повезана са санкцијама уведеним против овог руског бизнисмена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:27