Алексеј Наваљни / - РСЕ
26/09/2023 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruski sud odbio žalbu Navaljnog

Ruski opozicioner, koji je optužio Kremlj da ga doživotno drži iza rešetaka da spriječi Ruse da izraze neslaganje, učestvovao je u postupku putem video veze

Sudije Moskovskog gradskog suda osudile su 4. avgusta Navaljnog na 19 godina zatvora, a njegove ranije izrečene zatvorske kazne će služiti istovremeno u najstrožem zatvorskom režimu u Rusiji.

Navaljni, njegovi saveznici, grupe za ljudska prava i zapadne vlade ističu da su sve optužbe politički motivisane, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prvi žalbeni sud u Moskvi potvrdio je kaznu 26. septembra na ročištu održanom iza zatvorenih vrata, a javno je bilo samo čitanje presude.

Navaljni, koji je optužio Kremlj da ga doživotno drži iza rešetaka da spriječi Ruse da izraze neslaganje, učestvovao je u postupku putem video veze.

Optužbe protiv Navaljnog se smatraju osvetom za njegove napore da razotkrije ono što on opisuje kao sveprisutno bezakonje, korupciju i represiju od Putina i njegovog političkog sistema.

Navaljni je najglasniji opozicionar u Rusiji u poslednjoj deceniji i podstakao je velike antivladine proteste prije nego što je zatvoren.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. novembar 2023 10:16