ILUSTRACIJA / - FOTO: UNSPLASH
22/05/2023 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ryanair udvostručio prihod

Pozitivan godišnji rezultat pripisuje se snažnom oporavku prometa, povećanim cijenama karata, vodećoj troškovnoj osnovici u toj industriji, i povoljnoj zaštiti od izloženosti riziku promjene cijena goriva

Irski niskobudžetni avioprevoznik Ryanair je, u fiskalnoj godini koja je završila u martu, više nego udvostručio prihod zahvaljujući snažnom oporavku putničkog prometa.

Ukupni operativni prihod najvećeg evropskog avioprevoznika porastao je na 10,78 milijardi eura, sa 4,8 milijardi eura u godini ranije, pokazao je finansijski izvještaj, prenosi SEEbiz, javlja Mina biznis.

Dobit prije oporezivanja iznosila je 1,4 milijarde eura, dok je prethodnu fiskalnu godinu zaključio s gubitkom od 429,8 miliona.

Putnički promet u fiskalnoj 2022/2023. skočio je 74 odsto na 168,6 miliona putnika, objavila je kompanija sa sjedištem u Dablinu.

Pozitivan godišnji rezultat pripisuje se snažnom oporavku prometa, povećanim cijenama karata, vodećoj troškovnoj osnovici u toj industriji, i povoljnoj zaštiti od izloženosti riziku promjene cijena goriva.

U prva tri ovogodišnja mjeseca, četvrtom kvartalu fiskalne 2022/2023. godine, tradicionalno slabom periodu za prevoznike, Ryanair je zabilježio gubitak od 154 miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:59