/ - ЗАСТАВА КОСОВА/ - ФОТО: КОХА ДИТОРЕ
17/02/2022 u 12:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД честитале годишњицу независности Косова: Дијалогом до међусобног признања

Како преноси Стејт депаретмент, у честитки се наводи да су „независност и суверенитет Косова неповратни и неприкосновени

Амерички државни секретар Ентони Блинкен честитао је народу Косова 14. годишњицу "суверене, независне државе" истичући да САД подржавају европску и евроатлантску перспективу Косова и дијалог о нормализацији односа са Београдом, преноси N1.

-Радујемо се што ће Косово с правом заузети своје мјесто поред својих сусједа у европским и евроатлантским институцијама и понављамо нашу подршку Дијалогу уз посредовање ЕУ као начину за постизање споразума о нормализацији односа усредсређеног на међусобно признавање- наводи се у Блинкеновој поруци.

Како преноси Стејт депаретмент, у честитки се наводи да су „независност и суверенитет Косова неповратни и неприкосновени, али и да изградња отпорних демократских и инклузивних институција које раде за све грађане захтјева упорност“.

„САД стоје уз Косово док ради на изградњи боље будућности за своје грађане, додаје се.

Блинкен је још навео да је "трајно партнерство САД и Косова укорењено у заједничким демократским вредностима" и да су "као једна од најмлађих светских демократија, Косово и његови грађани с правом поносни на напредак постигнут током 14 година".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:33