/ - ILUSTRACIJA, UNSPALSH
01/12/2021 u 21:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД дале ултиматум Русији: Повуците се с границе или иду санкције као никад прије

Амерички државни секретар говорио је у Риги, након савјетовања са министрима вањских послова НАТО-а и Украјине о руском нагомилавању више од 90.000 војника у близини границе.+

Сједињене Америчке Државе данас су позвале Русију да повуче своје војнике са украјинске границе, упозоравајући да би руска инвазија изазвала санкције теже од свих до сада наметнутих, јавља Klix.ba.

-Не знамо да ли је предсједник Владимир Путин донио одлуку да изврши инвазију. Знамо да он поставља капацитете да то учини у кратком року ако тако одлучи- рекао је амерички државни секретар Антхонy Блинкен, преноси Реутерс.

Он је додао да су, ако Русија крене путем конфронтације када је у питању Украјина, јасно ставили до знања да ће “одговорити одлучно, укључујући низ економских мјера високог утицаја од којих су се уздржавали у прошлости”.

Блинкен је одбио да наведе са којим санкцијама би се Русија могла суочити и охрабрио је и Москву и Кијев да се врате дипломатији и оживе мировни план за источну Украјину из 2014. године.

Амерички државни секретар говорио је у Риги, након савјетовања са министрима вањских послова НАТО-а и Украјине о руском нагомилавању више од 90.000 војника у близини границе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:09