ПОЛИЦИЈА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
07/06/2022 u 11:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД: Двогодишњи дјечак случајно убио оца

Пет чланова породице, укључујуц́и петомјесечну ц́ерку, били су у истој просторији у вријеме несреће

Двогодишњи дјечак случајно је убио свог оца у америчкој савезној држави Флориди пуцајуц́и из напуњеног пиштоља који су његови родитељи оставили без надзора, саопштиле су у понедјељак увече локалне власти у Сједињеним Америчким Државама (САД), преносе Nezavisne.

Када су 26. маја стигли у куц́у жртве у близини Орланда, полиција је, упозорена позивом, открила мајку Мари Ајалу како свом супругу Реџију Мабрију пружа прву помоћ.

Полиција је првобитно мислила да је 26-годишњак, који је преминуо убрзо у болници, себе упуцао, али је најстарије дијете у тој породици рекло истражитељима да је починилац његов двогодишњи брат, саопштила је тамошња полиција.

Пиштољ је био у торби коју је Мабри оставио на поду, а дијете је, када га је пронашло, пуцало у леђа свом оцу док је играо видео игрицу на компјутеру, додала је полиција.

Пет чланова породице, укључујуц́и петомјесечну ц́ерку, били су у истој просторији у вријеме несреће.

Оба родитеља су на условној слободи због вишеструких кривичних дјела занемаривања дјеце и употребе дрога, навела је полиција и додала да власници оружја који га не чувају безбједно могу да доживе трагедију која се сада десила.

У САД се често догађају такве несреће. Двогодишње дијете је у августу 2021. године узело оружје остављено у ранцу и убило мајку метком у главу усред њеног састанка на платформи Зум (Зоом).

Несрећа се догодила док у САД траје расправа о ношењу ватреног оружја послије неколико оружаних напада у супермаркету, болници и једној школи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:46