/ - DEFENCE OF UKRAINE-ТВИТЕР
10/03/2022 u 21:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД и УК страхују да ће Русија користити хемијско оружје у Украјини

Ствари које чујете о хемијском оружју долазе изравно из њихове кухиње, казао је Џнсон у интервјуу за Sky News

Британски премијер Борис Џнсон казао је у четвртак како страхује да ће Русија распоредити хемијско оружје у Украјину, док је замјеник америчког амбасадора при УН-у поручио да САД види повећани ризик од руског кориштења биолошког или хемијског оружја у Украјини, јавља balkans.aljazeera.net.

-Ствари које чујете о хемијском оружју долазе изравно из њихове кухиње-казао је Џнсон у интервјуу за Sky News.

-Почињу говорити да постоји хемијско оружје које су похранили њихови противници или Американци па кад они сами размјесте хемијско оружје, а бојим се да би могли, имају спремну неку врсту лажне приче- додао  је.

Замјеник амбасадора САД-а при УН-у је поручио да би руска “пропаганда” о украјинском биолошком оружју могла послужити као алиби за руско кориштење биолошког или хемијског  оружја.

-Русија је изнијела ове нове лажне тврдње. Видјели смо да је Кина подржала ову пропаганду и стога бисмо требали пратити хоће ли Русија евентуално употријебити хемијско или биолошко оружје у Украјини или извести операцију под лажном заставом- казао је Јohn Prescott.

Prescott је рекао да је руска употреба хемијског оружја, укључујући покушаје убистава и тровања политичких противника предсједника Владимира Путина у Русији и Британији, добро документирана.

Такође је рекао да Москва подржава “Асадов режим” у Сирији, који је више пута користио користио оружје.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:53