/ YOUTUBE ILUSTRACIJA
27/08/2021 u 20:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД: Очекујемо нове покушаје

Могу да потврдим да не вјерујемо да је дошло до друге експлозије у или у близини хотела Барон, да је био само један бомбаш самоубица, рекао је генерал-мајор америчке војске Вилијам Тејлор

Напад на капији аеродрома у Кабулу извршио је само један бомбаш самоубица, а не двојица, као што је првобитно објављено и није било друге експлозије испред хотела, док се нове пријетње пажљиво прате, саопштио је данас Пентагон.

- Могу да потврдим да не вјерујемо да је дошло до друге експлозије у или у близини хотела Барон, да је био само један бомбаш самоубица- рекао је генерал- мајор америчке војске Вилијам Тејлор, преноси Ројтерс.

Он је навео и да су повријеђени припадници америчке војске у овом нападу пребачени на лијечење у Њемачку. Портпарол Пентагона Џон Кирби саопштио је новинарима да САД вјерује да још постоје "одређене, вјеродостојне" пријетње.

- Спремни смо и очекујемо будуће покушаје. Пратимо ове пријетње веома конкретно, практично у реалном времену- нагласио је Кирби.

Пентагон је првобитно саопштио да су се догодиле двије експлозије у Кабулу, а амерички генерал Френк Мекензи, начелник америчке Централне команде, саопштио је у четвртак да су прве информације биле да су два бомбаша самоубице напала аеродромски улаз и оближњи хотел Барон.

Више десетина људи погинуло је у нападу на аеродрому у Кабулу.

Медији различито извјештавају о броју погинулих, па је Ал Џазира јавила да их је најмање 110, док је званичник авганистанског Министарства здравља рекао да их је најмање 170.

Ројтерс наводи да је у нападу, за који је одговорност преузео огранак Исламске државе ИСИС-К, убијено 13 припадника америчке војске и најмање 79 Авганистанаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:35