/ ilustracija - PHOTO BY VADIM BOZHKO ON UNSPLASH
07/08/2022 u 16:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD: Pala nezaposlenost na 3,5 odsto

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden kazao je da je pad nezaposlenosti rezultat njegovog ekonomskog plana, prenose Nezavisne novine

Ministarstvo za rad Sjedinjenih Američkih Država objavilo je da je nezaposlenost u zemlji pala na 3,5 odsto, što je najniža vrijednost od početka pandemije virusa korona 2020. godine.

Nezaposlenost u SAD-u je pala uprkos usporavanju ekonomije tokom prva dva kvartala ove godine. Ipak, većina ekonomista smatra da je snažno tržište rada spriječilo recesiju američke ekonomije.

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden kazao je da je pad nezaposlenosti rezultat njegovog ekonomskog plana, prenose Nezavisne novine.

"Treba uraditi još stvari, ali izvještaj o zaposlenosti pokazuje da ostvarujemo značajan napredak", rekao je Bajden.

Prošle godine, SAD su usvojile paket pomoći za ublažavanje posljedica pandemije u vrijednosti od 1,9 milijardi dolara odnosno 1,8 milijardi eura a za infrastrukturna ulaganja iz budžeta su izdvojile milijardu dolara ili 983 miliona eura.

Ministarstvo za rad, takođe, je revidiralo broj novih radnih mjesta tokom maja i juna, i objavilo da je tokom ta dva mjeseca otvoreno 28 hiljada radnih mjesta više nego što je prvobitno procijenjeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:05