/ - PHOTO BY AARON BURDEN ON UNSPLASH
20/03/2022 u 19:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД: Пет милиона за информације о имовини руских олигарха

Поред Русије, Министарство финансија је посебно навело захтјеве за дојаву о имовини која је повезана са митом које су дале бразилске петрохемијске компаније

Америчко Министарство финансија нуди награде у износу до пет милиона долара за информације о јахтама, вилама, приватним авионима и другој имовини руске елите кроз посебан програм који има за циљ откривање имовине руских олигарха, јављау агенције, преносе медији.

Кроз програм се додјељују награде за информације које воде ка обуздавању, запљени, одузимању или репатријацији украдене имовине на рачуну у америчкој финансијској институцији, која улази у САД, или која долази у посјед или контролу неке особе из САД.

Влада САД тражи имовину "повезану са корупцијом која укључује владу Руске Федерације“, наводи Министарство на својој интернет страници.

Како преноси "Businessinsider", Конгрес је прошле године одобрио успостављање програма, који такође нуди награде за информације о имовини повезаним са корупцијом у другим страним владама.

Поред Русије, Министарство финансија је посебно навело захтјеве за дојаву о имовини која је повезана са митом које су дале бразилске петрохемијске компаније Odebreht i Braskem, као и о корупцији која укључује Државни фонд Малезије, познат као 1МДБ.

Неколико нација је досад заплијенило јахте, виле и авионе од санкционисаних руских олигарха као одговор на руску инвазију на Украјину. Земље попут Италије, Француске и Шпаније су последњих недеља задржале имовину руских милијардера, а предсједник САД Џозеф Бајден је раније овог мјесеца најавио да ће Америка слиједити њихов примјер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:04