Ukrajina, rat. (FOTO: Vlada CG) / - GOV.ME
08/11/2022 u 13:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD: Podržavamo Ukrajinu sve dok se Rusi ne povuku

"Evropa je ujedinjena. NATO je ujedinjen. U SAD-u obje glavne stranke podržavaju Ukrajini"

Američka ambasadorica pri UN-u, Linda Thomas-Greenfield, danas je rekla da je američka podrška Ukrajini "nepokolebljiva" te će se nastaviti "sve do ukrajinske pobjede u ratu", prenosi Index.hr.

-Bili smo jedinstveni od prvog dana i nismo vidjeli nikakve pukotine u tom jedinstvu- rekla je Thomas-Greenfield, koja je danas nenajavljeno posjetila Kijev, pa dodala: "Evropa je ujedinjena. NATO je ujedinjen. U SAD-u obje glavne stranke podržavaju Ukrajini".

-Naša podrška je nepokolebljiva. Ostaćemo ujedinjeni sve dok Ukrajina ne pobijedi u ovom ratu, a Rusija ne povuče svoje snage iz Ukrajine-rekao je američka ambasadorika.

Na pitanje o pisanju Washington Posta, koji je objavio da ukrajinski državnici nagovaraju Ukrajinu da signalizira kako je otvorena za pregovore s Rusijom, Thomas-Greenfield je odgovorila: "Bili smo jasni. Nema pregovora u kojima Ukrajine nije na mjestu vozača. Nema pregovora o Ukrajini bez Ukrajine".

-Međunarodna zajednica želi pravdu za ukrajinski narod. Bilo kakvi pregovori u glavnoj ulozi moraju imati Ukrajinu. Oni moraju odlučiti kad su spremni za pregovore, uz podršku međunarodne zajednice, prateći Povelju UN-a koju je Rusija prekršila-rekla je američka ambasadorka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:58