/ FOTO: YOUTUBE THE HILL
11/07/2021 u 22:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД: Уклоњена ограда око Капитола

Радници су у петак почели да уклањају преостали дио ограде високе 2,4 метра, која је у једном тренутку окруживала неколико блокова Капитол хила и ометала кретање пјешака и возила

Више од шест мјесеци након напада присталица бившег предсједника САД Доналда Трампа на амерички Капитол, уклоњена је преостала ограда, која је окруживала ту зграду, саопштила је данас полиција, преноси портал РТЦГ.

Радници су у петак почели да уклањају преостали дио ограде високе 2,4 метра, која је у једном тренутку окруживала неколико блокова Капитол хила и ометала кретање пјешака и возила, пренио је Ројтерс.

Подсјећања ради, 6. јануара ове године се, у Вашингтону, неколико хиљада демонстраната, присталица Доналда Трампа, упутило ка Капитолу како би протестовали због резултата избора 2020. и спријечили званично саопштење Конгреса да је Џо Бајден побједник истих. Захтијевали су и да потпредсједник Мајк Пенс поништи одлуку о Бајденовој побједи.

Око поднева Трамп се обратио јавности упућујући на нерегуларности избора, а непосредно пред његов завршетак одређена група људи је пробила полицијске барикаде и упала у Капитол сукобљавајући се са полицијом и изазивајући немире и туче. Пет особа је преминуло, а око 140 је повријеђено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:17