Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
16/12/2023 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD upozorile Sjevernu Koreju zbog nuklearnih aktivnosti

Južna Koreja i SAD saglasile su se da sredinom sljedeće godine završe nacrt smjernica za zajedničku nuklearnu strategiju, rekao je ranije danas prvi zamijenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Južne Koreje

SAD su upozorile Sjevernu Koreju da bi svaki eventualni nuklearni napad protiv te zemlje ili njenih saveznika bio neprihvatljiv.

Upozorile su i da će "svaki eventualni nuklearni napad" rezultirati okončanjem režima sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

- Američka strana je ponovila da će se svaki nuklearni napad Sjeverne Koreje protiv Južne Koreje suočiti sa brzim, snažnim i odlučujućim odgovorom, navodi se u današnjoj zajedničkoj američko-južnokorejskoj izjavi.

Druga konsultativna grupa SAD i Južne Koreje za jačanje kontrole nuklearnih aktivnosti održana je u petak u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Južna Koreja i SAD saglasile su se da sredinom sljedeće godine završe nacrt smjernica za zajedničku nuklearnu strategiju, rekao je ranije danas prvi zamijenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Južne Koreje Kim Tae-hjo poslije razgovora u Vašingtonu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:04