Избјеглице из Авганистана / - РТС
23/10/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД за годину привела 1,7 милиона миграната на граници са Мексиком

Припадници безбједносних служби ухапсили људе из више од 160 земаља, пренио је данас Би-Би-Си

САД су саопштиле да је више од 1,7 милиона миграната приведено у претходних 12 мјесеци на граници са Мексиком, што је највише до сада.

Више од милион њих је протјерано у Мексико или у земље из којих су побјегли, према подацима америчке Царинске и граничне заштите.

Припадници безбједносних служби ухапсили људе из више од 160 земаља, пренио је данас Би-Би-Си.

Истраживања јавног мњења показују да популарност предсједника САД Џозефа Бајдена опада, дјелимично и због његове миграционе политике.

Само 35 одсто Американаца се изјаснило да подржава његов приступ у рјешавање овог проблема, показало је истраживање АП-НОРЦ Центра за истраживање јавних послова.

Бајден је обећао хуманију имиграциону политику од оне коју је спроводио његов претходник Доналд Трамп, међутим америчко-мексичка граница је за девет мјесеци његовог мандата мандата била под додатним оптерећењем избјегличке кризе.

Број приведених у фискалној 2021. години, која је завршена у септембру, највећи је од 2000. године, јер је око 1,6 милиона избјеглица задржано у притвору на америчко-мексичкој граници.

Тај број није прешао 1,7 милиона још од 1960-их година, када су америчке власти почеле да евидентирају илегалне преласке границе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:28