Konstantin Drugi / - FOTO: VIKIPEDIJA
15/01/2023 u 20:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sahranu posljednjeg kralja Grčke Konstantina obezbjeđivaće 1.000 policajaca

Konstantin, bivši i posljednji kralj Grčke, biće sahranjen kao privatni građanin u ponedjeljak u Tatoju, 30 kilometara sjeverno od centra Atine, pored svojih roditelja i gdje su sahranjeni i njegovi drugi preci, saopštila je Vlada

Grčki mediji objavili su da će 1.000 policajaca biti raspoređeno tokom opela i sahrane bivšeg kralja Konstantina.

Policija nije htjela da potvrdi izvještaje o broju, ali je saopštila da je broj potrebnih policajaca utvrđen na sastanku najviših bezbjednosnih zvaničnika u subotu, prenosi N1.

Policija je saopštila da će „biti prisutna na vitalnim tačkama (oko) Mitropolijske katedrale (u centru Atine) i (bivše ljetnje rezidencije kraljevske porodice) Tatoja (u predgrađu), kao i na ruti pogrebne povorke i lokacijama na kojima će biti pozvani zvaničnici“.

Konstantin, bivši i posljednji kralj Grčke, biće sahranjen kao privatni građanin u ponedjeljak u Tatoju, 30 kilometara sjeverno od centra Atine, pored svojih roditelja i gdje su sahranjeni i njegovi drugi preci, saopštila je Vlada.

Konstantin je umro u bolnici u Atini u utorak u 83. godini. Monarhija je u Grčkoj ukinuta na referendumu 1974, a Konstantin je decenije proveo u egzilu prije no što mu je dopušteno da se ponovo nastani u domovini.

Kovčeg s njegovim tijelom će biti izložen sjutra, u ponedjeljak, od 6 do 10 časova, u kapeli pored atinske Mitropolije. Opelo će se obaviti u podne.

Na sahranu je pozvano oko 200 zvaničnika, a oko 60 će prisustvovati sahrani u Tatoju. Svi su pozvani da potom budu na memorijalnoj večeri u jednom centralnom atinskom hotelu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:57