/ ilustracija - PHOTO BY JEFFERSON SANTOS ON UNSPLASH
12/11/2022 u 14:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sajtovi vlade Bahreina na meti hakerskog napada

Sajtu za izbore nije se moglo pristupiti iz inostranstva, iako je sajt novinske agencije vraćen

U Bahreinu se danas održavaju parlamentarni i lokalni izbori, a samo nekoliko sati prije početka glasanja sajtovi vladinih institucija bili su na meti hakerskog napada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije identifikovalo koji su sve sajtovi ciljani, ali su sajt državne novinske agencije i parlamenta Bahreina bili blokirani, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Sajtu za izbore nije se moglo pristupiti iz inostranstva, iako je sajt novinske agencije vraćen.

"Sajtovi se ciljaju da ometaju izbore i očajnički plasiraju negativne poruke što neće uticati na odlučnost građana koji će izaći na biračka mjesta", saopštilo je Ministarstvo.

Na društvenim mrežama pojavile su se objave do sada nepoznate grupe "Tajfun" koja tvrdi da je izvela napade "zbog progona bahreinskih vlasti i sprovođenja narodne volje da se bojkotuju lažni izbori".

Državna televizija Bahreina emitovala je snimke ljudi koji glasaju na biralištima, a državna novinska agencija je opisala kako su izbori protekli "glatko" na 55 biračkih mesta u zemlji.

Građani biraju 40 članova donjeg doma bahreinskog parlamenta, Predstavničkog veća. Gornji dom parlamenta, Konsultativno vijeće, imenuje kraljevskim dekretom kralj Hamad bin Isa Al Kalifa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:39