/ - PHOTO BY MUFID MAJNUN ON UNSPLASH
04/09/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saudijska Arabija će investirati u Pakistan do 25 milijardi dolara

Ukoliko se potvrde, niz investicija vrijednih 25 milijardi dolara, biće najveće investicije Saudijske Arabije u Pakistanu

Saudijska Arabija će uložiti do 25 milijardi dolara u Pakistan u narednih dvije do pet godina u različitim sektorima, izjavio je danas pakistanski premijer Anvar-ul-Hak Kakar, navodeći da će njegova vlada oživjeti i zaustavljeni proces privatizacije, prenose mediji.

Kakar je u razgovoru sa novinarima u svojoj službenoj rezidenciji rekao je da će Saudijska Arabija investirati u rudarstvo, poljoprivredu i informacione tehnologije, u sklopu nastojanja da se povećaju direktne strane investicije u Pakistanu, prenose agencije.

Ukoliko se potvrde, niz investicija vrijednih 25 milijardi dolara, biće najveće investicije Saudijske Arabije u Pakistanu.

Dugogodišnji saveznik Rijada, Pakistan je suočen sa krizom platnog bilansa i potrebne su mu milijarde dolara za finansiranje trgovinskog deficita i otplatu međunarodnih dugova u tekućoj finansijskoj godini..

Kakar nije precizirao u koje je projekte Rijad tražio da investira, ali je prošlog mjeseca Berik Gold Korp (ABX.TO) saopštio da je otvoren za uvođenje fonda Saudijske Arabije kao jednog od svojih partnera u pakistanskom rudniku zlata i bakra Reko Dik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 21:34