Депозит фотос, Новости.рс / - Депозит фотос, Новости.рс
12/11/2021 u 06:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет безбједности УН одржао састанак о мигрантској кризи

Естониjа, Француска, Ирска, Норвешка, САД и Британиjа су описале бјелоруски приступ као неприхватљив и оптужили предсједника Александра Лукашенка да постаjе пријетња регионалноj стабилности

Естониjа, Француска, Ирска, Норвешка, Сjедињене Америчке Државе и Велика Британиjа покренуле су питање мигрантске кризе током састанка 15-чланог Савјета безбједности Уjедињених нациjа одржаног иза затворених врата.

- Осуђуjемо оркестрирану инструментализациjу људских бића чиjе jе животе и добробит Бјелорусиjа довела у опасност у политичке сврхе, са циљем да дестабилизуjе суседне земље и спољну границу Европске униjе и скрене пажњу са сопствених све већих кршења људских права - навели су они у саопштењу, преносе Новости.рс.

Естониjа, Француска, Ирска, Норвешка, САД и Британиjа су описале бјелоруски приступ као неприхватљив и оптужили предсједника Александра Лукашенка да постаjе пријетња регионалноj стабилности, позвавши на снажну међународну реакциjу да се Бјелорусиjа позове на одговорност, обећавши да ће разговарати о даљим мерама коjе могу да предузму.

Замјеник руског амбасадора у УН Дмитриj Пољански, рекао jе новинарима уочи сједнице Савјета да вјеруjе да његове западне колеге из Савета имаjу неку врсту мазохизма jер jе покретање ове теме, коjа jе потпуна срамота за ЕУ, врло храбра.

На питање да ли Русиjа или Бјелорусиjа помажу у премештању миграната на пољску границу, Пољански jе рекао: "Не, апсолутно не".

Он jе додао да Савјет безбједности не мора да рјешава све проблеме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:29