/ -FOTO: AFP
25/12/2021 u 11:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Себастијан Курц се сели у Америку, зарађиваће пола милиона еура годишње

Kурц потписао уговор са фирмом која се бави инвестицијама у Америци

Бивши аустријски канцелар Себастијан Kурц брзо је пронашао нови постао након оставке, због којег ће се са породицом преселити у Сједињене Америчке Државе.

Kако преносе аустријски медији, Kурц је потписао уговор са фирмом која се бави инвестицијама у Америци, преноси Нова.рс.

За вријеме канцеларског мандата, он је зарађивао 312.000 еура годишње, али сада постоје предикције да ће на новом послу зарађивати знатно већу суму, те се очекује да његова плата буде око пола милиона еура годишње.

Kурц и његова партнерка Сузане, са којом је недавно добио сина Kонстантина, почетком следеће године ће се преселити у САД.

Након подношења оставке на канцеларску функцију, Kурц је истакао да се потпуно повлачи из политике и јавног живота. Његов фокус у наредном периоду биће породица, а сада изгледа да је пронашао и другу, итекако исплативу занимацију.

Иако је политици потпуно окренуо леђа Kурц и даље одржава контакт са партијским колегама који су га пратили на путу ка политичком врху и веома је заинтересован за актуелна политичка догађања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:53