Кербис Беј / - WIKIPEDIA
09/06/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седам најмоћнијих на свијету разговарају о Западном Балкану

Министар спољних послова Немачке Хајко Мас јуче је рекао да ће на самиту који ће трајати неколико дана дефинитивно бити разговора о процесу европске интеграције шест земаља Западног Балкана - Србије, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Албаније и Косова

Од 11. до 13. јуна мали приобални град Кербис Беј у Корнволу у Британији биће политички центар свијета јер ће се тамо састати лидери седам најразвијенијих земаља свијета - САД, Канаде, Немачке, Италије, Јапана, Велике Британије и Француске да разговарају између осталог о Западном Балкану и његовом путу ка Европској унији.

Министар спољних послова Немачке Хајко Мас јуче је рекао да ће на самиту који ће трајати неколико дана дефинитивно бити разговора о процесу европске интеграције шест земаља Западног Балкана - Србије, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Албаније и Косова.

Током разговора биће ријечи и о дијалогу Београда и Приштине, пренио је данас дневник Кљан Косова.

"Очекује се да ће лидери разговарати о низу актуелних спољнополитичких питања. У овој фази не можемо да коментаришемо одређене тачке дневног реда", рекао је неименовани извор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:19