Ilustracija / - PENTAGON, TWITTER
19/11/2022 u 22:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šef Pentagona: Kina i Rusija žele silu za rješavanje sporova, SAD poštuju pravo

Peking, kao i Moskva, traži svijet u kojem je sila ispravna, gdje se sporovi rješavaju silom i gdje autokrate mogu da ugase plamen slobode, rekao je Ostin

Kina i Rusija žele svijet gdje se sila koristi za rješavanje sporova, izjavio je američki ministar odbrane Lojd Ostin i obećao da će SAD nastaviti da poštuju međunarodno pravo.

- Peking, kao i Moskva, traži svijet u kojem je sila ispravna, gdje se sporovi rješavaju silom i gdje autokrate mogu da ugase plamen slobode, rekao je Ostin na Međunarodnom forumu o bezbjednosti u kanadskom gradu Halifaks.

Prema njegovim riječima, napori Moskve da pridobije podršku zemalja kao što su Iran i Sjeverna Koreja stvaraju nove bezbjednosne izazove za SAD i njihove saveznike.

- Rusija se okrenula Iranu i Sjevernoj Koreji da podrže njen napad na Ukrajinu, uključujući korišćenje iranskih dronova za ubijanje ukrajinskih civila, rekao je šef Pentagona.

Prema njegovim riječima, ruska invazija na Ukrajini nudi uvid u „mogući svijet tiranije i preokreta u kojem niko ne bi želio da živi“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 15:01