/ - UNSPLASH, SAD ZASTAVA
04/10/2023 u 23:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Senat potvrdio: Džejms O’ Brajen pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

O’Brajan će na mjestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju zameniti Juri Kim, nekadašnju ambasadorku SAD u Albaniji

Američki Senat potvrdio je menovanje Džejmsa O’ Brajena za pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, prenosi N1.rs.

Za njegovo imenovanje glasalo je 67 senatora, a protiv je bio 31, objavljeno je na profilu Senata SAD na društvenoj mreži Iks, prenosi Kosovo onlajn.

O’Brajan će na mjestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju zameniti Juri Kim, nekadašnju ambasadorku SAD u Albaniji.

Pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Stejt departmentu vodi Kancelariju za Evropu i Evroazijske poslove i zadužen je za implementaciju spoljne politike SAD u tim regionima.

O’ Brajen, kojeg je na tu poziciju prije par mjeseci predložio američki predsjednik Džozef Bajden, biće nadređen izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.

On je bio viši savetnik bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt, kao prvi zamenik direktora za planiranje politika i predsjednički izaslanik za Balkan.

O’Brajen je bio član američke delegacije tokom pregovora Kosova i Srbije u Rambujeu 1999. godine, a bio je uključen i u pronalaženje rešenja za okončanje rata u Bosni i Hercegovini i pomogao je u formulisanju Dejtonskog sporazuma 1995.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:09