Рањена три тинејџера / - фото Твитер
20/11/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеснаестогодишњак се суочава са оптужбом за покушај убиства након пуцњаве у Колораду

Имамо три малољетне жртве у локалним болницама. Покушавамо да утврдимо да ли су неке од ових особа можда наши осумњичени или су неке од ових особа жртве, рекао је шеф полиције новинарима

Шеснаестогодишњак је ухапшен у петак и оптужен за покушај убиства у пуцњави у којој су рањена три тинејџера током туче на паркингу средње школе у ​​Колораду, саопштиле су власти.

Пуцњава се догодила у петак око поднева на паркингу средње школе Хинкли у Аурори, саопштила је полиција, додајући да двије жртве имају 17 година, а трећа 16.

У понедјељак поподне, шест ученика средње школе Аурора је упуцано у оближњем парку. Полицијска управа истражује да ли су двије пуцњаве повезане, рекла је шефица полиције Ауроре Ванеса Вилсон.

„То су наша дјеца која пуцају једни на друге“, рекао је шеф полиције. "Имамо непоштовање и немамо никакву бригу за живот. Требају ми родитељи да се укључе. Треба ми да провјераваш телефоне. Требаш ми да провјераваш собе. Требаш ми да провјераваш аутомобиле. И да водиш рачуна да одузму оружје овој дјеци."

У пуцњави у петак, полицајац из јавних школа Аурора узвратио је пуцању на убојицу прије него што је полиција стигла на лице мјеста, рекао је Вилсон.

"Имамо три малољетне жртве у локалним болницама. Покушавамо да утврдимо да ли су неке од ових особа можда наши осумњичени или су неке од ових особа жртве", рекао је шеф полиције новинарима.

Власти нису објавиле име оптуженог ухапшеног у пуцњави. Двије жртве убијене у петак су студенти Хинклија, а трећа је ученик школе АПС Авенуес. Ниједна од повреда није опасна по живот, рекао је Вилсон.

Пуцњава у средњој школи Хинкли ставила је школу под блокаду, саопштила је полиција.

Полиција Ауроре је такође саопштила да је било пријетњи на друштвеним мрежама средњим школама Гатеваи и Грандвиев у Аурори, а полицајци су послати у те школе из предострожности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:41