/ PHOTO BY MARIOLA GROBELSKA ON UNSPLASH
14/05/2023 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šest lavova ubijeno u nacionalnom parku u Keniji

Kenijska služba za zaštitu divljih životinja (KWS) saopštila je da su lavovi ubijeni nakon što su napali koze i psa u blizini sela nedaleko od Nacionalnog parka Amboseli

Šest lavova ubijeno je u nacionalnom parku na jugu Kenije, što predstavlja udarac na napore za očuvanje prirode i turističku industriju koja je ključni stub nacionalne ekonomije,prenose mediji.

Kenijska služba za zaštitu divljih životinja (KWS) saopštila je da su lavovi ubijeni nakon što su napali koze i psa u blizini sela nedaleko od Nacionalnog parka Amboseli, pišu agencije.

-Nažalost, ovo nije izolovan incident jer su tokom prošle sedmice ubijena još četiri lava - navodi KWS u saopštenju u subotu.

KWS je rekao da su se njegovi zvaničnici sastali s lokalnom zajednicom kako bi pokušali pronaći rješenje za sukobe između životinja i članova zajednice koji se ponavljaju, ali nisu rekli šta je dogovoreno, prenosi Avaz.

Stanovnici rezervata prirode u Keniji često se žale da lavovi i drugi mesojedi ubijaju stoku i domaće životinje dok se ljudi i divlje životinje takmiče za prostor i resurse.

Nacionalni park Amboseli od 39.206 hektara dom je nekih od najcjenjenijih divljači uključujući slonove, geparde, bivole i žirafe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:00