Ebi Zverner / - FOTO: FACEBOOK/ABBY ZWERNER 
08/01/2023 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šestogodišnjak upucao učiteljicu na času u Americi

Ono što mogu da vam kažem je da će biti sprovedena potpuna istraga, ali ćemo takođe preduzeti prave korake i konkretnu politiku da spriječimo da se ovako nešto ponovi - rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare

Šestogodišnji dječak je pucao i ranio svoju učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Njuportnj Njuzu, u državi Virdžiniji.

Učiteljica Ebi Zverner zadobila je povrede opasne po život, ali se njeno stanje popravlja. Gradonačelnik Filip Džons rekao je da oporavak ide u dobrom pravcu.

- Ono što mogu da vam kažem je da će biti sprovedena potpuna istraga, ali ćemo takođe preduzeti prave korake i konkretnu politiku da spriječimo da se ovako nešto ponovi - rekao je Džons na konferenciji za novinare.

Još nije poznato kako je šestogodišnjak došao do pištolja. Policija je prijavila svađu u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem. Policija je saopštila da nije riječ o slučajnom opaljivanju.

Jedan roditelj čije je dijete bilo u učionici u vrijeme pucnjave rekao je da se učiteljica Zverner ponašala nesebično. Nakon što je pogođena, viknula je djeci da bježe.

Među učenicima nije bilo povrijeđenih koji su, radi bezbjednosti, odvedeni u sportsku salu, gdje su im na raspolaganju bili psiholozi i socijalni radnici.

Školski nadzornik Džordž Parker rekao je da je šokiran ovim događajem, nakon čega je istakao da nastavnici ne mogu spriječiti da oružje uđe u školu.

- Moramo da držimo oružje van domašaja mladih ljudi. Ni ja ni moji nastavnici ne možemo da kontrolišemo pristup oružju - primijetio je Parker.

On je dodao da su svi školski kampusi opremljeni detektorima metala koji se inače koriste za nasumične pretrage, ali u petak nisu bili raspoređeni u osnovnoj školi Ričnek.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:56