/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
17/01/2022 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хакери украли 400 милиона долара у криптовалутама

Хакери изгледа имају у залихама око 170 милиона долара неопране криптовалуте из претходних година

Севернокорејски хакери су украли 395 милиона долара у криптовалутама кроз седам упада у берзе криптовалута и инвестиционе фирме, наведено је у извјештају аналитичке фирме „Chainalysis“, преноси Nova S.

Деветоцифрена сума представља повећање од скоро 100 милиона долара у односу а прошлогодишње крађе од стране сјевернокорејских хакерских група. То значи да су у пет година украли скоро 1,5 милијарду долара само у криптовалутама.

-Били су веома успјешни-истакао је Ерин Планте, извршни директор „Chainalysis“.

Прошле године Министарство правде Сједињених Америчких Држава подигло је оптужницу против тројице Сјевернокорејаца. У оптужници се наводи да су украли 121 милион долара од пословања са криптовалутама.

-Били смо узбуђени што смо видјели акције институција за спровођење закона против Сјеверне Кореје, али пријетња и даље постоји- додао је Планте.

Ова фирма наводи да су сјевернокорејски хакери били изузетно стрпљиви у уновчавању украдених криптовалута. Често су чували средства годинама пре него што би започели процес прања новца. Хакери изгледа имају у залихама око 170 милиона долара неопране криптовалуте из претходних година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:10