Si uputio pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza / - MEDIABIRO
05/11/2023 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Si Đinping: Kina će nastaviti da čini ekonomsku globalizaciju otvorenijom i korisnom za sve

Si je uputio pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza

Kineski predsjednik Si Đinping uputio je pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza (CIIE), koji je u nedjelju otvoren u Šangaju, prenosi Mediabiro.

Godišnji sajam, koji je prvi put održan 2018. godine, iskoristio je snagu ogromnog kineskog tržišta i ispunio svoju funkciju platforme za međunarodne nabavke, promociju investicija, međuljudsku razmjenu i otvorenu saradnju i dao pozitivan doprinos stvaranju novog obrasca razvoja i unaprjeđenju svjetskog ekonomskog razvoja, naveo je Si u pismu.

Napominjući da oporavku svjetske privrede nedostaje zamah i da zahtjeva solidarnost i saradnju svih zemalja, Si je rekao da će Kina uvijek biti važna prilika za globalni razvoj.

On je obećao da će Kina snažno unaprijediti otvaranje visokog standarda i nastaviti da čini ekonomsku globalizaciju otvorenijom, inkluzivnijom, uravnoteženijom i korisnom za sve.

Si je rekao da se nada da će CIIE bolje služiti kao prozor za podsticanje novog obrasca razvoja koji stvara nove mogućnosti za svijet kroz dalji razvoj Kine i kao platforma otvaranja visokog standarda koja omogućava da cijeli svet koristi mogućnosti ogromnog kineskog tržišta.

On je takođe izrazio nadu da će sajam igrati veću ulogu u obezbjeđivanju zajedničkih međunarodnih javnih dobara i usluga koje olakšavaju otvorenu svjetsku ekonomiju i omogućavaju svijetu da ima koristi od saradnje u kojoj svi dobijaju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:23