/ - FOTO: MEDIABRIO.TV
24/05/2024 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Si predsjedavao simpozijumom i pozvao na dalju reformu kako bi se unaprijedila kineska modernizacija

Kineski predsjednik Si Đinping je ovog četvrtka izrazio važnost da sveobuhvatno produbljivanje reformi bude usredsređeno na promovisanje modernizacije Kine.

Si Đinping, generalni sekretar CK KPK-a i predsjednik Centralnog vojnog savjeta, održao je govor tokom predsjedavanja simpozijum u Đinanu u provinciji Šangdong kojem su prisustvovali predstavnici biznisa i nauke, prenosi Mediabiro.tv.

Devet predstavnika je na simpozijumu iznijelo mišljenja i predloge za svestrano produbljenje reformi, uključujući pitanja kao što su razvoj investicija u rizični kapital, modernizacija tradicionalnih industrija, poboljšanje korporativnog upravljanja privatnim preduzećima i optimizacija poslovnog okruženja za strana preduzeća.

Reforme su pokretačka snaga razvoja, ukazao je Si Đinping. On je istakao da bi za dalje svestrano produbljivanje reformi napori trebalo da budu usmjereni na postizanje sveobuhvatnih ciljeva poboljšanja i razvoja socijalističkog sistema sa kineskim karakteristikama, ostvarenja modernizacije kineskog sistema upravljanja i sposobnosti upravljanja.

Si je takođe izrazio neophodnost da Kina preduzme drastične mjere za uklanjanje ideoloških i institucuinalnih barijera koje sprječavaju napredak kineske modernizacije i udvostruči svoje napore na rješavanju duboko ukorenjenih institucionalnih izazova i strukturnih problema.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 14:59