/ - PHOTO BY PIXO MIXO ON UNSPLASH
04/09/2022 u 19:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sijarto: Gasprom isporučiće Mađarskoj sav ugovoreni gas

Dodao je da ne treba računati na to da će Gasprom isključiti dovod i da Mađarska neće dobijati gas, mada je i to realna mogućnost

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da je ruski energetski gigant Gasprom pouzdan partner i da je ruska strana saopštila da će isporučiti sve ugovorene količine gasa Mađarskoj čak i u slučaju tehničkih problema sa skevernim i zapadnim rutama isporuke, preniosi N1.

-Po pitanju pozdanosti Gasproma moramo se osloniti na iskustvo. Do sada je Gasprom bio pozdan prema Mađarskoj. Treba naglasiti da ugovorena količina svakodnevno stiže duž južne rute“- istakao je Sijarto.

Dodao je da ne treba računati na to da će Gasprom isključiti dovod i da Mađarska neće dobijati gas, mada je i to realna mogućnost.

Nešto ranije je Sijarto izjavio da je sa Gaspromom potpisan sporazum prema kojem od 1. septembra ide dodatnih 5,8 miliona metara kubnig gasa preko „Turskog toka“ i Srbije.

Mađarska i Gasprom potpisali su u septembru prošle godine ugovore za isporuku 4,5 milijardi metara kubnih gasa godišnje u narednih 15 godina, od kojih 3,5 milijardi metara kubnih dolazi rutom kroz Srbiju, a milijardu iz Austrije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:02