/ - SIRIJA/ ILUSTRACIJA - PHOTO BY ALADDIN HAMMAMI ON UNSPLASH
08/05/2023 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sirija ne zaslužuje da se vrati u Arapsku ligu

Ministri spoljnih poslova Arapske lige usvojili su u nedjelju odluku o ponovnom primanju Sirije u tu organizaciju, nakon više od decenije suspenzije

Sjedinjene Američke Države (SAD) danas su kritikovale ponovno primanje Sirije u Arapsku ligu, navodeći da Damask ne zaslužuje da bude vraćen u tu organizaciju.

Kako prenosi Rojters, Vašington je izrazio sumnju u spremnost sirijskog predsjednika Bašara al Asada da riješi problem krize nastale zbog građanskog rata u Siriji.

Portparol Stejt departmenta je naveo da SAD smatraju da arapski partneri namjeravaju da iskoriste direktan angažman sa Asadom kako bi podstakli rješavanje dugogodišnje krize u zemlji, kao i da je Vašington usklađen sa svojim saveznicima oko "krajnjih ciljeva".

Ministri spoljnih poslova Arapske lige usvojili su u nedjelju odluku o ponovnom primanju Sirije u tu organizaciju, nakon više od decenije suspenzije.

Članstvo Sirije u Arapskoj ligi suspendovano je 2011. godine, nakon krvavog gušenja uličnih protesta protiv Asada koji su doveli do razornog građanskog rata, a mnoge arapske države povukle su svoje izaslanike iz Damaska.

Nedavno je nekoliko arapskih država, uključujući Saudijsku Arabiju i Egipat, ponovo uključilo Siriju u posjete i sastanke na visokom nivou, iako se neke, uključujući Katar, i dalje protive potpunoj normalizaciji bez političkog rješenja sirijskog sukoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:10