/ - FOTO: EMSC
08/02/2023 u 11:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sirija: Zapadne sankcije pogoršavaju humanitarnu katastrofu

Prema riječima ministra spoljnih poslova Sirije, Vašington i njegovi saveznici prijete sankcijama zemljama koje trguju sa Damaskom

Ministar spoljnih poslova i dijaspore Sirije Fajsal Mikdad izjavio je da "ogromnu katastrofu", koja je zadesila Siriju posle zemljotresa, dodatno otežavaju zapadne sankcije zbog kojih humanitarna pomoć ne može da uđe u zemlju, prenosi RTS.

U intervjuu za televiziju El Majadin, Mikdad je istakao da prema međunarodnom pravu humanitarna pomoć ne podleže sankcijama, ali da u stvarnosti "ništa ne može da uđe u Siriju" zbog američkih sankcija, prenosi agencija SANA.

Prema riječima ministra spoljnih poslova Sirije, Vašington i njegovi saveznici prijete sankcijama zemljama koje trguju sa Damaskom.

Sirija je mobilisala sve svoje resurse odmah nakon razornog zemljotresa i pozvala Ujedinjene nacije (UN), države članice UN, Crveni krst i druge relevantne organizacije da pomognu Siriji, rekao je Mikdad.

Prema riječima ministra spoljnih poslova Sirije, "mnoge bratske i prijateljske zemlje su reagovale na ovaj apel za pomoć."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:28