/ - ZASTAVA SJEVERNE KOREJE
07/02/2023 u 08:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjeverna Koreja će proširiti i pojačati vojne vježbe

Sjeverna Koreja 8. februara slavi godišnjicu osnivanja oružanih snaga, a 16. februara rođendan Kim Džong Ila, oca i prethodnika aktuelnog lidera Kim Džong Una

Vojska Sjeverne Koreje saopštila je da će proširiti i pojačati vojne vježbe u okviru "ratnih priprema", prenijeli su danas tamošnji mediji.

Ta odluka je donijeta na sastanku u ponedjeljak pod vođstvom sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, poslije zajedničkih vazduhoplovnih vježbi Južne Koreje i SAD koje su održane prošle nedjelje.

Na dnevnom redu sastanka bilo je "stalno širenje i pojačanje operacija i borbenih vježbi Korejske narodne armije kako bi se striktno usavršila priprema za rat", prenijela je sjevernokorejska agencija KCNA.

Privatni satelitski snimci ukazali su da su u Pjongjangu u toku "velike pripreme za vojnu paradu", uoči predstojećih državnih praznika.

Sjeverna Koreja 8. februara slavi godišnjicu osnivanja oružanih snaga, a 16. februara rođendan Kim Džong Ila, oca i prethodnika aktuelnog lidera Kim Džong Una.

Seul i Vašington su prošle nedjelje sproveli vazduhoplovne vježbe sa strateškim bombarderima i borbenim avionima, što je izazvalo nezadovoljsto Pjongjanga.

Sjevernokorejske vlasti su tada saopštile da bi takvi manevri mogli da "pokrenu sveobuhvatni sukob" i dodale da su te vježbe "prešle crvenu liniju".

Sjeverna Koreja te vježbe smatra probom za invaziju na njenu teritoriju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 04:30