/ ilustracija youtube
19/10/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кореја испалила балистичку ракету са подморнице

Сјеверна Кореја је појачала свој војни арсенал упркос међународним санкцијама уведеним због нуклеарног наоружања и балистичких ракета

Северна Кореја је јутрос са подморнице испалила балистичку ракету, саопштила је јужнокорејска војска, јавиле су агенције, преноси РТЦГ портал.

-Наша војска је регистровала неидентификовану балистичку ракету кратког домета. Вјероватно је ријеч о сјевернокорејској балистичкој ракети испаљеној са подморнице- недалеко од источне луке Синпо, наводи се у саопштењу Генералштаба војске Јужне Кореје.

Јапанске власти су саопштиле да су испаљене двије балистичке ракете. Обалска стража издала је упозорење бродовима, али није одмах знала гдје су наводне ракете пале.

Сјеверна Кореја је појачала свој војни арсенал упркос међународним санкцијама уведеним због нуклеарног наоружања и балистичких ракета.

Прошле недјеље је сјевернокорејски лидер Ким Джонг Ун окривио Вашингтон за тензије, уз оцјену да су Сједињене Америчке Државе "основни узрок" нестабилности на Корејском полуострву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:01