Илустрација / - фото: принтскрин
17/01/2022 u 07:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кореjа испалила двије балистичке ракете

То jе четврти тест овог мјесеца, у склопу настоjања Пjонгjанга да демонстрира све већи ракетни арсенал, оцјењуjе агенциjа Роjтерс

Сјеверна Кореjа jе данас испалила двије ракете за коjе се сумња да су балистичке ракете кратког домета (СРБМ) са аеродрома у Пjонгjангу.

То jе, како jе оцијењено, четврти тест овог мјесеца, у склопу настоjања Пjонгjанга да демонстрира све већи ракетни арсенал, оцјењуjе агенциjа Роjтерс.

И Jапан jе извијестио о лансирању, а главни секретар кабинета Хироказу Мацуно jе наjновиjе акциjе Пjонгjанга осудио као пријетњу миру и безбједности.

- Данас су испаљене двије ракете СРБМ источно од аеродрома Сунан у Пjонгjангу - наводи се у саопштењу Jужнокореjског здруженог штаба (JЦС).

Испаљене ракете су прешле око 380 км до максималне висине од 42 км, наводи се у саопштењу JЦС-а.

Jапански министар одбране Нобуо Киши jе изjавио да су проjектили слетјели у океан у близини источне обале Сјеверне Кореjе. Киши jе рекао новинарима да континуирано лансирање сјевернокореjских балистичких проjектила представља озбиљан проблем за међународну заjедницу, укључуjући Jапан.

Индо-пацифичцка команда америчке воjске jе саопштила да лансирање не представља непосредну пријетњу Сjедињеним Државама или њиховим савезницима, али да ”ова лансирања проjектила наглашаваjу дестабилизуjући утицаj програма нелегалног наоружања".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:14