Илустрација / - SHUTTERSTOCK
05/06/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кореја испалила осам балистичких пројектила у Јапанско море

Према подацима јапанског Министарства одбране, гранате су летјеле од 300 до 400 километара, достижући максималну висину од 50 до 100 километара

Сјеверна Кореја је испалила осам балистичких пројектила кратког домета са најмање двије локације према Јапанском мору, саопштио је заједнички штаб Јужне Кореје.

„Војска Јужне Кореје данас, 5. јуна, од 9.08 до 9.43 часова забиљежила је осам лансирања балистичких ракета кратког домета Сјеверне Кореје са подручја аеродрома Сунан у Пјонгјангу и других мјеста“, саопштила је војска.

Притом нису прецизирали где су остале локације и колико их има.

Напомиње се да јужнокорејска војска у сарадњи са Сједињеним Америчким Државама одржава одбрамбену спремност и прати развој догађаја.

Према подацима јапанског Министарства одбране, гранате су летјеле од 300 до 400 километара, достижући максималну висину од 50 до 100 километара.

Токио упутио протест Пјонгјангу.

Ово је 18. ракетни тест Сјеверне Кореје од почетка године, укључујући тестове ИЦБМ, балистичке ракете за подморнице, система за свемирски сателит и новог тактичког система за нуклеарно оружје.

Последњи пут када је ДНРК лансирала три балистичке ракете у правцу Јапанског мора било је 25. маја ујутру. Први од њих је вјероватно интерконтинентални.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:54