/ - Фото: ЕРА
17/08/2022 u 08:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjeverna Koreja lansirala dvije krstareće rakete

Potez Sjeverne Koreje uslijedio je i dan nakon što su južnokorejske i američke vojne trupe započele preliminarne vježbe, neposredno uoči početka godišnjih kombinovanih manevara pod nazivom "Ulči fridom šild"

Sjeverna Koreja lansirala dvije krstareće rakete

Sjeverna Koreja je, najverovatnije, probno ispalila dvije krstareće rakete ka Žutom moru, saopštio je južnokorejski vojni zvaničnik, a prenosi Jonhap.

Lansiranje je došlo u trenutku kada je južnokorejski predsjednik Jun Suk-jol održao konferenciju za novinare povodom obilježavanja 100. dana od preuzimanja dužnosti i nakon što je u govoru dva dana ranije izložio detalje "hrabre inicijative", koja bi trebalo da pomogne Pjongjangu da poboljša ekonomiju, u slučaju da preduzme korake ka denuklearizaciji.

Potez Sjeverne Koreje uslijedio je i dan nakon što su južnokorejske i američke vojne trupe započele preliminarne vježbe, neposredno uoči početka godišnjih kombinovanih manevara pod nazivom "Ulči fridom šild", a koje će se pratiti i četvordonevni program obuke civilne odbrane u Južnoj Koreji.

Dok je Pjongjangu zabranjeno lansiranje pomoću tehnologije balističkih raketa prema rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN, takvo ispaljivanje krstareće rakete nije njihovo kršenje, navodi Jonhap.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:02