Ким Јо-jонг / - ЕПА
22/06/2021 u 07:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сjеверна Кореjа одбацила идеjу САД о разговорима двиjе стране

Она jе реаговала на изjаву савjетника САД за националну безбjедност Џејка Саливана, коjи jе рекао да jе уочио "занимљив сигнал" у недавном говору лидера Ким Jонг-уна о припремама и за конфронтациjу и за дипломатиjу са САД

Висока званичница владаjуће Радничке партиjе Сjеверне Кореjе и сестра лидера ове земље Ким Јо-jонг одбацила jе данас инициjативу САД о разговорима двиjе стране.

Она jе у саопштењу коjе су прениjели државни медиjи навела да САД интерпретираjу сигнале из Пjонгjанга на начин коjи ће их разочарати.

Она jе реаговала на изjаву савjетника САД за националну безбjедност Џејка Саливана, коjи jе рекао да jе уочио "занимљив сигнал" у недавном говору лидера Ким Jонг-уна о припремама и за конфронтациjу и за дипломатиjу са САД.

- Изгледа да САД тумаче ову ситуациjу на такав начин да сами себи траже утjеху. То очекивање, коjем погрешно прибjегаваjу, гурнуће их у jош дубље разочарање - рекла jе Кимова.

Њено саопштење услиjедило jе током посjете америчког специjалног изасланика Сунга Кима Jужноj Кореjи. Он ће се данас састати са jужнокореjским предсjедником Моон Jае-ином и министром за уjедињење Лее Ин-yоунгом.

Двиjе стране jуче су се сложиле да jе потребно "размотрити укидање радне групе" за координисање политике према Пjонгjангу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:06