/ Кока-коли објављен "рат" - WIKIPEDIA
05/06/2021 u 08:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кролина почела "рат" против Кока-коле због критика изборног закона

Осјећамо да је ово најбољи начин да заузмемо став и изразимо наше разочарање поступцима "Кока-коле", који не представљају погледе већине наших грађана - пише у писму које је званичник Сурија Ед Харис упутио директору Кока-коле

Званичници округа Сури у Сјеверној Каролини одобрили су одлуку о уклањању свих машина за кока-колу из просторија тог округа, пошто је та компанија критиковала нови изборни закон у Џорџији.

У писму које је званичник Сурија Ед Харис написао директору Кока-коле Џејмсу Квинсију наводи се да његови критички коментари подржавају Демократску партију.

- Осјећамо да је ово најбољи начин да заузмемо став и изразимо наше разочарање поступцима "Кока-коле", који не представљају погледе већине наших грађана - пише у Харисовом писму.

Додао је да се надају да ће и друге организације широм земље заузети сличан став према "Кока-коли".

Након што је изборни закон у Џорџији изгласан, поједине компаније које имају сједиште у тој савезној држави, попут "Кока-коле" јавно су критиковале закон и навеле да доприноси сузбијању гласача и да на непоштен начин припадницима мањина онемогућава приступ гласачким мјестима.

Директор "Кока-коле" Џејмс Квинси навео је да је нови изборни закон неприхватљив.

Неколико истакнутих републиканаца раније је позвало на бојкот "Кока-коле" и других компанија које су критиковале изборни закон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:12