/ -Фото: Јутјуб
21/09/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скандал руског министра: Лавров љубавници плаћао путовања и луксузне хотеле

Како се наводи у извјештају, Светлана Пољакова је блиска пријатељица Владимира Путина

Након 17 година на највишој дипломатској функцији у руском министарству Сергеј Лавров је у јавности имао јасно изграђен имиџ скромног породичног човјека, што је поремећено последњим скандалом. 

Како показује истраживање под насловом "Јахте, мито и љубавнице: шта крије министар Лавров", глумица и рестаураторска Светлана Пољакова, која од 2014. године има високу позицију у министарству спољних послова, наводно је већ дуже вријеме у вези са Лавровим.

Лавров, који је ожењен и има ћерку, Светлану је наводно водио са собом авионом минисарства на путовања у Француску, Италију, Швајцарску, Јапан, Сингапур, Португалију и Грчку.

Како тврди руски опозиционар Алекеј Наваљни, Лавров је своју љубавницу милионерку водио у иностранство више од 60 пута, правдајући то "дипломатским мисијама". Такође је финансирао њен луксузни животни стил.

Током тих путовања, пар је одсиједао у луксузним хотелима и апартманама, дружио се са познатим бизнисменима и олигарсима на њиховим јахтама, а повремено им би се на путовању придружиле и мајка, ћерке и рођаке Пољакове.

image
-Фото: Архива

Министрова љубавница је такође обезбиједила послове за породицу и пријатеље у министарству а, како се наводи у извјештају који је објавила Наваљнова група, блиска је пријатељица руског лидера Владимира Путина

Извјештај назван "Јахте, мито и љубавнице: Шта крије министар Лавров" наставак је њихових истрага о највишем руководству Русије.

image
-Фото: Архива

У новом извјештају се наводи да је Пољакова толико блиска са министром да је неки људи називају "Светлана Лаврова" и мисле да је његова жена. Такође се наводи да је Пољакова из министарства отјерала све који се не слажу са њом.

Процјењује се да је љубавница министра Лаврова изузетно богата, са некретнинама у Русији и Британији вриједним 13,6 милијарди долара. Пољакова је такође власница луксузних аутомобила вриједних 545.000 долара, међу којима је и мерцедес од 274.758 долара.

image
-Фото: Архива

Пољакова се први пут са Лавровим појавила у цркви у децембру 2014. године и од тада јавност је пратила њихов луксузни живот преко Инстаграм налога 26-годишње ћерке Пољакове, Полине. По објављивању извјештаја, налог је закључан.

Извјештај о тајном животу министра и члана владајуће Јединствене Русије објављен је првог дана тродневних парламентарних и локалних избора у Русији гдје се очекује да ће побиједити Путинова странка.

Наваљном, који је у затвору, забрањено је учешће на изборима, а његова странка је проглашена за "екстремистичку".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:12