/ - PHOTO BY GAYATRI MALHOTRA ON UNSPLASH
11/12/2021 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скандал тресе Лондон: Јавност тражи одговорнe због тајних ковид журки

Џонсон је 8. децембра најавио нова велика ограничења за сузбијање омикрон соја док му пријети политичка опасност пошто је његово особље оптужено за кршење правила

Нови скандал британске владе везано за тврдње да је њено особље прошле године одржало божићну журку у вријеме када су била забрањена окупљања у затвореном додатно подрива повјерење у премијера Бориса Џонсона али ће угрозити и спровођење нових строжих мјера у борби против корона вируса, јавља Slobodna Evropa.

Џонсон је 8. децембра најавио нова велика ограничења за сузбијање омикрон соја док му пријети политичка опасност пошто је његово особље оптужено за кршење правила учешћем на канцеларијској забави током прошлогодишњег затварања.

Критичари, укључујући посланике његове Конзервативне странке, оптужили су премијера да покушава да скрене пажњу с негодовања јавности око питања да ли су званичници били на забави кршећи правила у децембру 2020. када је Велика Британија била захваћена ранијим сојевима корона вируса.

Према новим смјерницама, познатим као План Б, људи треба да раде од куће ако могу, почевши од следеће недеље. Такође ће бити захтијевано да носе маске у биоскопима, позориштима и већини других затворених мјеста, као и да покажу пропусницу која доказује њихов статус вакцинације да би ушли у ноћне клубове и велике просторе, попут спортских стадиона.

Џонсон је изнио план у сали за брифинг у Даунинг стриту, истој просторији гдје је направљен видео снимак на коме се види како су се Джонсонова бивша портпаролка Алегра Стратон и други шалили да ли је у Даунинг стриту одржана нелегална забава. Тај снимак је дубоко штетан за Џонсона јер сугерише да су његови помоћници игнорисали и изругивали правила наметнута јавности.

С негативним насловима у британским медијима, чини се да је прича о журки нарушила поверење јавности. Према једном истраживању, на питање да ли је Џонсон говорио истину о томе шта се догодило, 63 одсто испитаника је рекло да није, у поређењу са само 12 одсто који су му вјеровали, док више од половине анкетираних сматра да треба да поднесе оставку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 02:13