Илустрација / - Министарство
15/05/2022 u 07:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скоро 300.000 пацијената дневно са ковидом у Сјеверној Кореји

Први пут од почетка пандемије Сјеверна Кореја је пријавила откриће случајева корона вируса у земљи

Сјеверна Кореја јуче је регистровала више од 296 хиљада нових пацијената са високом температуром и још 15 смртних случајева, а укупно је обољело више од 820 хиљада људи, јавља Сјевернокорејска централна новинска агенција (КЦНА).

Први пут од почетка пандемије Сјеверна Кореја је пријавила откриће случајева корона вируса у земљи. Како наводи ЦТЦ, од краја априла земљом је почела да се шири „непозната грозница”. Из више извјештаја сјевернокорејских државних медија може се закључити да се корона вирус шири земљом, али се не наводе тачни подаци о томе колико тачно пацијената може да буде обољело од ковида-19.

Како произилази из извјештаја ТсНАК-а „о ситуацији са ширењем и лијечењем пандемије“, према Државном штабу за ванредне ситуације и епидемиолошким ситуацијама ДНРК, од 13. маја увече до 14. маја увече, број "пацијената са грозницом" у земљи порастао је за више од 296 хиљада људи, а још 15 људи је умрло. Више од 252 хиљаде пацијената се опоравило.

Укупан број пацијената који су имали температуру од краја априла до 14. маја је више од 820 хиљада људи, од којих се 496 хиљада опоравило, а више од 324 хиљаде се још увијек лијечи.

До сада су умрле 42 особе. У најмање једном од њих, анализа је открила варијанту соја корона вируса омикрон БА.2, такозвани стелт омикрон.

Сјеверна Кореја је успоставила „хитни противепидемијски систем највишег нивоа“, по налогу лидера земље Ким Џонг Уна, уведена је блокада у свим градовима и окрузима како би се зауставило ширење вируса и „искоријенити извор заразе“ што је прије могуће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:27