Photo by Martha Dominguez de Gouveia on
29/09/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија: Обустављена вакцинација "Џонсон и Џонсон" вакцинама након смрти дјевојке

Дјевојка је недавно вакцинисана векторском вакцином Джонсон и Джонсон, али је примљена у КЦ због појаве угрушака и крварења, преноси словеначко Дело

Словеначко Министарство здравља одлучило је данас да обустави вакцинацију вакцинама Джонсон и Джонсон, прихватајући препоруку Института за јавно здравље након што је 20-годишња дјевојка преминила у Клиничком центру (КЦ) у Љубљани, јавља агенција МИНА.

Дјевојка је недавно вакцинисана векторском вакцином Джонсон и Джонсон, али је примљена у КЦ због појаве угрушака и крварења, преноси словеначко Дело.

Шеф неурологије Игор Риглер рекао је да не може да потврди да ли је до компликација дошло због вакцинације, али да је то вјероватно повезано, будући да су се слични случајеви дешавали у иностранству.

Он је казао да се такви случајеви дешавају једном у 100 хиљада случајева, преноси Тањуг.

Предсједница Комисије за вакцинацију Бојана Беовић рекла је да је "за сада паметно" да се обустави вакцинација вакцинама Джонсон и Джонсон.

Словеначки министар здравља Јанез Поклукар рекао је да не зна детаље случаја, али да је покренута процедура како би се разјаснило шта се десило.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:05